Kinderyoga staat voor plezier en bewegen! De oefeningen maken dat kinderen bewegen, hun fantasie gebruiken, ervaren, ontspannen en ontdekken. Kinderyoga is een fijne manier om hun coördinatie, concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten. Ook helpt het kinderen bij het vinden van rust en ontspanning en helpt de kinderyoga bij het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lijf. Spelenderwijs leren kinderen van hun ervaring, worden zich bewust van gedachten en gevoelens en leren zichzelf steeds beter kennen. Wie ben ik? Waar liggen mijn grenzen? Waar voel ik iets in mijn lijf? Yoga kunnen kinderen goed gebruiken in tijden van veel prikkels, prestatiedrang en stress. Voor kinderen die veel nadenken, piekeren en moeite hebben met in slaap komen, kan yoga ook helpend zijn. Positieve effecten van kinderyoga;

- Ontspanning, houding en ademhaling 

- Zelfbewustzijn, lichaamsbesef 

- Balans, flexibiliteit en kracht

- Innerlijk rust, harmonie

- Fantasie

- Evenwicht, reactievermogen, motoriek

 

Een yogales is opgebouwd met oefeningen om te gronden, opwarmen, yogahoudingen,  adem- en concentratieoefeningen, verhalen en visualisaties, tekenen, kringgesprek en bewegen op muziek. De lessen hebben een speels karakter en een yogales staat in het teken van een thema. Dit kunnen de seizoenen zijn, feestdagen, zee, vakantie , een kinderboek of een thema bedacht door de kinderen. 

Ieder kind pikt uit de les weer verschillende elementen op die op dat moment belangrijk voor hem of haar zijn.

De kinderen doen bepaalde oefeningen alleen (om zich bewust te worden van hun lichaam en gevoelens). Daarnaast worden spelletjes gedaan waarbij het leren samenwerken en het vertrouwen op elkaar een rol spelen.

Kinderyoga is niet prestatiegericht.

Er wordt les gegeven in kleine groepjes van 2 tot 8 kinderen.

De les duurt 1 uur waarin we als afsluiting samen een kopje thee of sapje drinken.

De kinderen kunnen makkelijk zittende kleding aandoen zoals een joggingbroek en shirt. Tijdens de les bewegen de kinderen op blote voeten of sokken. In de praktijkruimte zijn yoga-matjes aanwezig. Voor de afsluiting is het fijn als kinderen warme sokken meenemen of een lekkere warme trui. Voor de lessen mag je zelf een badhanddoek meenemen.

 

Lessen

De kinderyogales is elke dinsdag van 15.30- 16.30 uur.
Er worden steeds van schoolvakantie naar schoolvakantie een reeks van lessen gepland.
Bij voldoende aanmeldingen zal er een lesgroepje starten voor kinderen voor groep 3,4 en 5 (onderbouw basisschool) en een lesgroepje voor groep 6,7 en 8 (bovenbouw basisschool)
Een proefles kinderyoga is gratis. Je kind kan eenmaal een proefles meedoen. Als je kind wordt aangemeld voor yoga, ontvang je per email het aanmeldingsformulier en de algemene voorwaarden van Kindercoaching Kracht- kinderyoga. Bij ziekte of verhindering, kan een broertje, zusje of vriendje je plekje invullen.
 
De volgende reeks 5 kinderyogalessen zijn; 18, 25 september en 2,9 en 16 oktober. Het tarief voor deze 5 lessen zijn €40,-.
 
 
 
 
 

Yogalessen op lokatie

Kindercoaching Kracht geeft ook yogalessen op lokatie. Hierbij kun je denken aan een reeks van 4 yogalessen op een BSO, peuteropvang of school. De lessen volgen elkaar op en elke les is opgebouwd rondom een thema. Een fijne manier om kinderen te laten kennis maken met yoga, ontspanning, fantasie, evenwicht, zelfbewustzijn en kracht. De yogales wordt afgestemd op leeftijd en groepsgrootte.

Ben je enthousiast over yogalessen op de bso, school of peuteropvang? Wil je graag meer informatie over yogalessen op lokatie?

Stuur dan een mailtje via het contactformulier.

 

 

 

kim