Een reis naar de ster in jezelf!

De sterrenreis is een talentgerichte, creatieve en zachte groepstraining voor kinderen vanaf 8 jaar.

De Sterrenreis start met een ouderavond. Tijdens deze ouderavond neem ik de ouders een beetje mee op reis. Ik verteld over de Sterrenreis en er is volop ruimte voor vragen. We komen zeven keer, wekelijks twee uur samen. Elk moment is anders. We gaan samen durven, dromen en doen, genieten van de natuur, muziek en prachtige werkvormen rondom de vier elementen aarde, lucht, water en vuur. Zo onderzoeken kinderen wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze graag willen. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent! De laatste sterrenreis sluiten we af met alle ouders en wordt een fijn samenzijn.

De Sterrenreis is gebaseerd op het boek "De Sterrenplukmachine" van Gerdien Jansen. Een sfeervol en liefdevol boek waarin vier personages, gekoppeld aan de vier elementen aarde, water, vuur en lucht, elkaar ontmoeten en leren kennen. Tijdens de Sterrenreis zullen de kinderen kennis met de personages maken. Ze leren veel over zichzelf en ontdekken wat hun dromen en wensen zijn.

In een groepje van 4 tot 8 kinderen wordt vooral gewerkt aan het welbevinden van de kinderen, het helpen van kinderen om meer (zelf)vertrouwen op te doen, ze helpen om zichzelf beter te leren kennen en hier ook daadwerkelijk trots op te kunnen en mogen zijn! Werken vanuit talenten versterkt het kind van binnenuit en hiervan gaat het groeien. Groei maakt sterk, sterk maakt krachtig en krachtig maakt veerkrachtig!

Alle kinderen krijgen het boek  "De Sterrenplukmachine". In het werkboek kunnen de kinderen alles wat ze tijdens de Sterrenreis beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren. Ook staan er opdrachten en vragen in het werkboek.

De Sterrenreis is een mooie, zachte groepstraining met oog voor het individuele kind.

Mag jouw kind mee op reis naar de ster in zichzelf?

 

 

 

Sterrenreis

Stralende ster

Dat ben jij!

Wensen, dromen, durven, doen

Sprankel!