Ik ben Kim Kortlever, 40 jaar en woon samen met mijn vriend en prachtige zoon in Holten (Overijssel). Onze hond Nora hoort ook helemaal bij ons gezin. De natuur heeft een belangrijke plek in mijn leven. Ik geniet van hardlopen in de prachtige Holterberg, tuinieren, fotograferen en het zoeken naar mooie natuurschatten. Naast mijn praktijk werk ik als ambulant begeleider bij s Heeren Loo, hier begeleid ik volwassenen en gezinnen.  

Al van jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Als meisje van 8 jaar oud zei ik dit al tegen mijn moeder. Ik hou van kinderen, hun onbevangenheid, eerlijkheid, speelsheid en de echtheid van een kind. Ik wil dat een kind gezien wordt, erkenning voelt en dat het mag ontdekken waar zijn kwaliteiten liggen en vertrouwen mag voelen.

Twee jaar (2016) geleden heb ik mijn hart gevolgd en na 12,5 jaar vaste dienst bij een orthopedagogisch behandelcentrum, mijn baan opgezegd. Al die jaren heb ik met kinderen gewerkt met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek en ouders begeleidt bij opvoedingsproblemen en persoonlijke problemen.

Ik ben een opleiding gaan doen voor Kindercoach bij de Magie van Kindercoaching. En ik voelde aan alles in mijn lijf; dit past bij mij en dit wil ik graag! Inmiddels heb ik ook de vervolgopleiding afgerond. Een hele bijzondere reis  met mooie ontdekkingen over mezelf en wie ik ben.

Een opleiding Aandachtstraining voor kinderen volgde. Een mooie achtweekse training voor kinderen waarin kinderen leren emoties op te merken en hun lijf en gedachten tot rust te brengen.

Ik heb een prachtige opleiding tot Sterrenreis trainer gevolgd. Een hele mooie, zachte training voor kinderen. 'Een reis naar de ster in jezelf. Een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis met allerlei werkvormen rondom de elementen water, vuur, lucht en aarde . 

De natuur heeft een belangrijke plek in mijn leven. Hier kan ik stil worden, emoties toelaten,  ontspannen, sporten en intens genieten en verwonderen van al het moois. Om mij als kindercoach nog meer te ontwikkelen ben ik gestart met een opleiding voor Natuurcoaching. In beweging komen, verbinding maken met jezelf en de natuur, wandelend en speels betekent voor mij natuurcoaching.

En nu de start van een eigen praktijk Kindercoaching Kracht. Een droom die werkelijkheid wordt! Mijn wens is om zoveel mogelijk kinderen te ondersteunen en begeleiden in hun weg naar een gelukkig, veerkrachtig bestaan! 

Kindercoaching, de trainingen Aandacht werkt!, de Sterrenreis en kinderyoga heb ik in mijn aanbod. En nog heel veel gave idee├źn in mijn hoofd!

Ontzettend trots en blij ben ik met mijn prachtige logo Kindercoaching Kracht!

Kracht staat voor mij voor wijsheid, innerlijke groei en veerkracht. De kleuren groen en okergeel zijn verwerkt in het logo. Groen staat voor groei, evenwicht en natuur. Geel staat voor enthousiasme, geluk, vertrouwen en positiviteit. Dit zijn eigenschappen die heel sterk bij me passen. De groene blaadjes staan voor natuur, maar kunnen ook als vlindertjes worden gezien. Vlinders staan voor verandering en groei. De blaadjes staan ook voor mijn initiatalen, de letters K.

Het blad met hartjes staat voor mijn liefdevolle bejegening maar ook voor hartenkracht van het kind. Hartenkracht betekent de wilskracht van het hart, je hart volgen, bezieling en verbinding.

Karaktereigenschappen die bij me horen zijn; positief, liefdevol, warm, veerkracht, zacht, gevoelig, helder, speels, natuur en creatief. 

 

Liefs Kim